ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Боб чорба по манастирски

Боб чорба по манастирски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Боб чорба по манастирски
09/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-4
"Ако искате да опитате наистина вкусна боб чорба - пригответе я по манастирски!"

Необходими Продукти

  • боб - 350 г
  • моркови - 1 - 2 броя
  • целина - ½ глава
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 к.ч.
  • домати - 3 броя
  • джоджен - няколко листа пресен
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително в студена вода боба поне за 4-5 часа. След това го залейте с 3 л вода и се слага да се вари. След като кипне се оставя да се вари до леко омекване. Прибавят се олиото и нарязаните на дребно моркови, целина, лук.

Около 15-20 минути преди боб чорбата по манастирски да се свали от огъня се прибавят нарязаните на кубчета домати заедно с нарязаните листа джоджен.

Посолява се и се освежава с накълцан магданоз. По желание се добавят червен и черен пипер на вкус.

Рейтинг

4.6
511
41
32
20
10
Дай твоята оценка: