Кайсиева торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Кайсиева торта
07/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10 парчета
"Семпла, ароматна и много вкусна плодова торта, която с удоволствие ще опитаме със сладолед или чаша кафе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 100 г захар се поръсват в тавичка за печене и се разтопяват в нагрята фурна. Изважда се, разбърква се с 1 с.л. масло и върху разтопения карамел се подреждат разполовени кайсии. Във всеки разрез се слага по 1 кайсиева ядка.

От останалите продукти се разбърква с миксер смес за блата, като първо се разбиват яйцата и захарта, а после се добавят киселото мляко, брашното с бакпулвера и канелата.

Сместа се изсипва върху кайсиите в тавата и се пече на умерена фурна. Готовността се проверява с клечка. Готовата торта се охлажда и се обръща внимателно върху поднос.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: