Кайсиева торта

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
07/04/2011
"Семпла, ароматна и много вкусна плодова торта, която с удоволствие ще опитаме със сладолед или чаша кафе "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 597
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 100 г захар се поръсват в тавичка за печене и се разтопяват в нагрята фурна. Изважда се, разбърква се с 1 с.л. масло и върху разтопения карамел се подреждат разполовени кайсии. Във всеки разрез се слага по 1 кайсиева ядка.

От останалите продукти се разбърква с миксер смес за блата, като първо се разбиват яйцата и захарта, а после се добавят киселото мляко, брашното с бакпулвера и канелата.

Сместа се изсипва върху кайсиите в тавата и се пече на умерена фурна. Готовността се проверява с клечка. Готовата торта се охлажда и се обръща внимателно върху поднос.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Кети
Кети
22.06.2012 13:45
да не би да не си я опекла добре/ При мен винаги се получава?
0
0
Неда
Неда
21.06.2012 22:21
Нещо не ми се получи.
0
0