Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с шафран и кашкавал

Ризото с шафран и кашкавал

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Ризото с шафран и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 400 г
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • кашкавал - 80 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме на ситно лука и задушаваме в малко вода и мазнина. Добавяме измития ориз и бъркаме, докато стане прозрачен.

Разтваряме бульона в литър вода на котлона и като заври изсипваме в него ориза.

Добавяме шафрана, посоляваме и посипваме с черен пипер. Сипваме половината кашкавал.

Готовото ризото сипваме в чинии и посипваме с останалия кашкавал.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: