Начин на приготвяне
Измийте лупината и я сложете да се вари в няколко води, като изхвърляте всяка и докато не изчезне горчивия вкус. В последната вода добавете листата зелен чай, 2 с.л. зехтин и малко сол. Варете я до омекване, след което я отцедете.
Нарежете лука на ситно, а моркова настържете и ги сложете да се задушат в маслото. Щом омекнат излейте прясното мляко, добавете и лупината и оставете да заври.
Размийте брашното в малко хладка вода и при непрекъснато бъркане го добавете към ястието. Овкусете със сол, черен и червен пипер и го оставете да къкри на котлона още 10 минути, като периодично разбърквате.
Поднесете лупината с млечен сос, поръсена с малко босилек и гарнирана със запържени крутони и накъсано сирене моцарела.