Начин на приготвяне
Почистете и измийте зеления фасул и го нарежете. Нарежете на ситно лука и пиперките а скилидките чесън на половинки. Овкусете със сол, червен пипер и разбъркайте.
Наредете фасула на 2-3 пласта в тенджера или гърне, като между тях разпределете от зеленчуковата смес с подправките. Залейте зеления фасул яхнията с непълна чаша олио, 1 ч.ч. гореща вода и го сложете да ври умерен огън.
Когато фасулът започне да омеква, долейте чаша прясно мляко. Щом ястието остане с малко сос, прибавете 2-3 червени нарязани на дребно домата и наситнените магданоз и копър. Объркайте и оставете яхнията от зеления боб да се довари.
Вижте също как да си направите зелен боб с картофи или любимото свинско със зелен боб.
Коментари
Чудесна рецепта!