Зрял фасул в гювече

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
02/04/2018
"Щастието е в простите радости - вкусните ястия, добрите приятели и любимите хора "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 008
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб - 2 ч.ч. зрял фасул
  • праз - 3 стръка
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • маслини - 10 броя, без костилки
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фасула във вода. Изчистете и нарежете праза и го запържете в 5-6 с.л. олио. Овкусете го със сол и черен пипер. Разпределете в гювечета половината зрял фасул, а отгоре разпределете праза.

Във всяко гювече сложете по 3-4 нарязани маслини и покрийте с останалия фасул. Залейте гювечетата с малко от бульона на боба и запържения в 1 к.ч. олио червен пипер.

Гювечетата се пекат около 40 минути на силна фурна.

Прекрасно постно ястие за Великденските пости!

Керамична касерола с дръжки 16см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар