Ароматен хляб с орехи
29/09/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
"Ореховите ядки и подправките придават уникален аромат на този хляб. Аромат, който дълго няма да забравите "
- Приготвяне45 мин.
- Готвене30 мин.
- Общо75 мин.
- Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- брашно от лимец - 150 г
- пълнозърнесто брашно - 150 г
- тиквени семки - 2 с.л.
- сушени домати - 4 бр.
- орехи - 3 с.л. счукани
- овесено брашно - 4 с.л.
- ленено брашно - 1 с.л.
- кимион - 1/2 ч.л.
- чесън - 3 скилидки
- маслини - 10 бр. без костилки
- зехтин - 3 с.л.
- босилек - 1 щипка
- сода - 1 ч.л.
- оцет - 1 ч.л.
- олио - ½ к.ч.
- топла вода - 1/2 ч.ч. за омесване на тестото
Начин на приготвяне
В купа смесваме всички брашна и ги пресяваме. Гасим содата в оцета.
Правим кладенче в пресятото брашно и в него изсипваме загасената сода. Нарязваме на ситно доматите, маслините и ги добавяме към брашното.
Слагаме орехите, кимиона, босилека, тиквените семки, накълцания на ситно чесън и мазнината. Разбъркваме и сипваме водата като замесваме тесто за питка.
В тава, намазана с мазнина оставяме питката и с вилица набождаме на няколко места.
Оставяме я за 20 минути. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.подобни рецепти тук
Правим кладенче в пресятото брашно и в него изсипваме загасената сода. Нарязваме на ситно доматите, маслините и ги добавяме към брашното.
Слагаме орехите, кимиона, босилека, тиквените семки, накълцания на ситно чесън и мазнината. Разбъркваме и сипваме водата като замесваме тесто за питка.
В тава, намазана с мазнина оставяме питката и с вилица набождаме на няколко места.
Оставяме я за 20 минути. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.подобни рецепти тук