Сотирани патешки дреболии

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
01/04/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 885
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - около 1 кг дреболии - дробчета, сърца
  • телешки мозък - 200 г, може и свински
  • масло - 125 г
  • гъби - 1/2 кг
  • бекон - 100 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества
Бирени Мезета

Начин на приготвяне

Телешкият мозък се сварява предварително в подсолена вода. Патешките дреболии се измиват и се нарязват на дълги парченца. Запържват се в маслото и се добавят нарязаните гъби, мозък нарязаният на едро бекон.

Когато всичко се задуши, ястието се залива с виното, подправя се със сол, черен пипер. Вари се на слаб огън, като се долива с малко гореща вода, за да се избегне загарянето.

Патешките дреболии се поднасят с гарнитура по избор.

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар