ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Патешки воденички по селски

Патешки воденички по селски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Патешки воденички по селски
05/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И докато похапваме втора порция патешки воденички, се чудим - как така нещата по селски са двойно по-вкусни?"

Необходими Продукти

  • патешки воденички - около 600 г
  • лук - 2 глави големи
  • моркови - 1 брой, голям
  • чушки - 1 зелена
  • тиквички - 1 брой
  • соев сос
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • черен пипер
  • канела - 1 щипка
  • олио - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките воденички се почистват добре и се слагат да се сварят във вряща подсолена вода с 1/2 нарязана на едри парчета глава кромид.

Всички зеленчуци се нарязват на тънки жулиени. В голям и дълбок тиган сгорещете олио и сложете първо лука да се запържи.

След малко добавете морковите, тиквичката и чушката. Задушавайте така за 1-2 минути, след което прибавете и отцедените сварени патешки воденички.

Овкусете с подправките, залейте със със соев сос на около и добавете размитото доматено пюре. Задушавайте около 3-4 минути и отстранете от огъня.

Рейтинг

4.3
54
44
31
20
10
Дай твоята оценка: