Постни сарми от гъби с ориз

24/12/2015
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"И да не забравите да поднесете за Бъдни вечер и от тези постни сарми от гъби с ориз, защото са страшно вкусни "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 653
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете гъбите. Сложете ги цели да се сварят в подсолена вода и ги отцедете. Отделете 5 гъби с по-хубава форма, а останалите нарежете на ситно.

Сварете в подсолена вода ориза, като използвате и гъбения бульон. Разбъркайте след това половината ориз с нарязаните гъби и подправките. Останалият ориз се слага на топло.

Млади лозови листа се попарват и в тях се увиват малки сармички с гъбената плънка. Сармите се пържат внимателно в силно сгорещена мазнина, като при обръщането им си помагайте с 2 вилици, за да не се развият.

Полейте отделения ориз с разтопенето масло, поръсете с малко индийско орехче, а отгоре подредете от сармичките. Между тях сложете от целите гъбки и поднесете.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар