Пълнена пуйка по френски с кестени

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
12/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 286
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр., 3 кг. с вътрешности
  • наденици - 100 г наденички или пушени кренвирши
  • телешко месо - 100 г, крехко
  • сланина - 150
  • кестени - 1 кг
  • бульон - 1 кубче, пилешки
  • лук - 4 глави, малки
  • масло - 2 с.л.
  • бренди - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ябълков сок - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на много дребно сланината, пуешкия дроб, наденичката и телешкото месо.

Разрязваме леко кестените на кръст, бланшираме ги за 5-6 минути и докато са топли ги обелваме.

Сваряваме ги в литър вода, в която сме разтворили бульона за 30 минути.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото.

Слагаме месната смес в купа и към нея прибавяме смачканите кестени, лука и брендито.

Омесваме добре и с тази смес пълним пуйката, на която предварителна сме посолили и поръсили с черен пипер вътрешността.

Зашиваме отвора и печем на умерен огън – 160-170 градуса.

От време на време поливаме с ябълков сок.

След около 2 часа проверяваме дали месото е омекнало.

Покриваме с намаслена хартия за печене, за да не загаря, и допичаме, докато стане напълно готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар