Торта от домашна юфка

Грозданка  Гочева Грозданка Гочева Новак
17/07/2011
"Ето как с домашна юфка може да направите не само чудесна закуска, но и много вкусна торта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 351
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава изсипваме юфката, отгоре посипваме орехите смесени с канелата. Правим сироп от 1 ч. ч. вода и 1 ч.ч. захар. Готовият сироп го изсипваме горещ върху орехите.

От млякото отделяме около 150 мл, а другото го слагаме да ври с 1 ч.ч. захар и ванилията.

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата, разбиваме леко жълтъците и прибавяме студеното отделено мляко, след това по-малко брашно докато стане гладка каша. Така приготвената смес наливаме към врящото мляко като непрекъснато бъркаме докато почне да бълбука. Изливаме горещо върху юфката и го оставяме да изстине.

Разбиваме белтъците на твърд сняг като за целувки с 4 с.л. захар и мажем отгоре вече изстиналата торта, после леко запичаме докато се получи златист цвят.

Оставяме на пълно да изстине и режем на парчета.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Цвети
Цвети
25.01.2015 16:12
Това е не е никаква торта. А е рецепта за крем пита
0
0
Ник
Ник
17.02.2014 18:47
Да сурова ще остане, кръв ще капе.Патка.
0
3
теди
теди
04.04.2014 21:17
грубиян
2
1
mes4o
mes4o
05.11.2013 16:11
Снимката на сладкиша няма нищо общо с истинския сладкиш.Аз го правя с кори за баница и става чудесен...
3
0