Зелник по Малко Търновски

тинтин
Новак
27
663
2k
Зелник по Малко Търновски
05/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
"Българска истина е, че зелникът винаги е вкусен и никой не може да му устои. Как да си го приготвите? Ние ще ви покажем"

Необходими Продукти

  • кори - 400 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 200 гр.
  • лапад - 200 гр. /консервиран/
  • газирана вода - 300 мл.
  • лук - 1 гл.
  • олио - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.

В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу 2-3 реда кори-плънка, кори-олио, и пак кори и т.н.

Най-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио.

Печем във фурната на 180 градуса.

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка: