Начин на приготвяне
Ако трябва сами да си приготвите обикновена питка или топло хлебче, този хляб с бира е бюджетно решение.
Маята, захарта и половината от бирата се поставя в съд и се смесват.
Оставяме настрани, докато маята шупне и тогава разбъркваме.
Пресяваме брашното и смесваме със солта.
Правим си кладенче в средата, където изливаме готовата вече мая и останалата бира.
Бъркаме, докато течността поеме цялото брашно.
На плота поръсваме с брашно и месим в продължение на 8-10 мин.
Омесеното тесто оставяме в намаслен съд, затворено, или в плик на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто оформяме по избор и го поставяме в тава с хартия за печене.
Оставяме повторно да втаса, като задължително покриваме с кърпа, за да се запази топлината в тесто.
Загряваме фурната на 190 градуса за 40 минути.
След като извадим от фурната, не го покриваме с нищо, за да се получи хрупкава коричка на нашия икономичен хляб.
Рецептата за икономичен хляб с малко продукти е изпълнена!