Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Икономичен гювеч с картофи и кренвирши

Икономичен гювеч с картофи и кренвирши

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Икономичен гювеч с картофи и кренвирши
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • кренвирши - 4 бр.
  • чубрица - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • риган - на вкус
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, морковите и кренвиршите, нарежете ги на филийки и ги поставете в гювеча.

Поръсете с подправки за картофи и сол на вкус.

Разтворете доматеното пюре във водата и налейте в гювеча, добавете олиото и разбъркайте.

Затворете капака на гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса и печете за 90 минути, като през последните десет минути премахнете капака.

Ако желаете поръсете икономичният гювеч с картофи и кренвирши с настърган кашкавал или сирене.

Сочни, ароматни и топящи се в устата картофки с кренвирши.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: