Плодова торта с компот

тинтин
Новак
1
4
19/03/2011
"Традицията повелява - всяка сочна торта трябва да бъде изядена максимално бързо "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 030
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете от компота се изваждат от сока, за да се отцедят. Нареждат се в тавичка, намазана обилно с масло.

Разбиваме продуктите - яйца, захар, брашно-пресято заедно с бакпулвера. Получава се гъста каша, която изсипваме върху плодовете.

Печем във фурна на 180 градуса.

Като извадим сладкиша от фурната го обръщаме в тортена чиния и го напояваме веднага със сока от компота.

По желание украсяваме с разбит белтък с пудра захар /2 белтъка - 2 с.л. захар/ когато изстине. Може да се сложат и бадеми или други ядки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 9
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
С.Иванова
С.Иванова
28.10.2011 14:14
Вместо масло може да да се карамелизират няколко лъжици захар и върху него да се сложат плодовете и отгоре тестото.
0
0