Тайландски бананов кейк

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
09/12/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 214
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • банани - 1.5 кг
  • оризово брашно - 250 г
  • брашно - 50 г пшенично
  • захар - 600 г
  • кокосово мляко - 200 мл
  • кокосови стърготини - 600 г
  • вода - 200 мл
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме кокосовите стърготини във 200 мл вода за 10 минути да набъбнат и прецеждаме.

Обелваме банани, смачкваме ги.

Смесваме с двата вида брашно.

Отделно разтваряме захарта в кокосовото млякото и слагаме при бананите.

Разбъркваме и към сместа прибавяме ¾ от стърготините и брашната. Размесваме добре.

Прехвърляме сместа в намазана с масло форма за печене.

Печем кейка покрит с фолио в предварително загрята фурна на 130 градуса за 1 час.

Когато кейкът е изпечен, го поръсваме с останалите стърготини.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар