Млечни хлебчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Млечни хлебчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12-16 бр.
"Трябва да опитате, за да разберете защо всички говорят за тях"

Необходими продукти

  • брашно - 600 г, тип 500
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • мляко - 37 г сухо
  • захар - 3 и 1/4 с.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • яйца - 1 брой
  • масло - 46 г краве
  • вода - към 350 мл
  • яйца - 1 брой, за намазване
  • мак - за поръсване, или сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите продукти се смесват в голяма купа. Към тях се добавят водата, маслото и яйцето. Забърква се с миксер тесто в продължение на 6-7 минути - трябва да се получи меко и леко лепнещо тесто.

Прехвърля се в намаслена купа и се покрива. Втасва на топло за 1-2 часа, докато увеличи обема си два пъти. От тестото се оформят 12-16 питки, които се покриват и се оставят да починат 20 минути.

Питките се оформят още веднъж и се нареждат в тава за печене. Отново се оставят на топло да втасват за 60-90 минути. Намазват се с яйце и се поръсват с мак или сусам. Питките се пекат в предварително загрята фурна за хляб на 200 °C за 15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: