Еклери с шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
18/11/2010
"Ако трябва да опишем Рая само с няколко думи, щяхме да кажем само - Еклери с шоколад "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 636
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към кипяща подсолена вода се добавя маслото и се оставя отново да кипне, след което се прибавя брашното. С лъжица се разбърква хубаво, за да не се получат бучки. Отдръпва се от огъня и се бърка до пълно сгъстяване.

Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, докато сместа стане еластична. Готовото тесто трябва да се разлива, ако е много гъсто добавете още едно яйце, а ако е рядко добавете брашно.

Напълнете сладкарския шприц и с леко притискане шприцовате в предварително намазнена и набрашнена тава на разстояние поне 3 см едно от друго. Дължината на еклерчетата да е около 10 см. При печене увеличават три пъти обема.

Еклерите се пекат в добре загрята фурна на около 200 градуса. Първите 10-15 минути не се отваря. След това намаляваме температурата и печем още 20-25 минути.

За крема слагаме млякото на слаб огън, като изсипваме част от захарта. В 3-4 лъжици мляко разтворете нишестето и внимателно прибавете сместа в кипящото мляко, за да не се получат бучки. След това смъкнете съда от огъня.

Разбийте маслото със захарта до побеляване, прибавете ванилията и всичко това изсипете в млякото и нишестето. После при непрекъснато бъркане добавете и сметаната. След като изстинат изпечените еклери се пълнят със шприц с крема. Поливат се с разтопен шоколад.

Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
15.99 лв.
Виж ››

Красиво и стилно иноксово плато, което ще побере всички вкусни изненади, които сте подготвили за своите гости. Сервирайте смело! Кръглото плато е с високо качество, лесно за употреба, поддръжка и постигане на елегантен вид на трапезата.

Рейтинг

5 8
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Lina
Lina
15.07.2011 09:42
Аз също обожавам еклери,
благодаря за рецептата.
0
0
dydi
dydi
25.05.2011 23:48
Обожавам еклери.
0
0