Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета с месо, картофи и яйце

Гювечета с месо, картофи и яйце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Гювечета с месо, картофи и яйце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 600 г
  • сирене - 2 ч.ч. настъргано
  • олио - ½ чаша
  • яйца - по 1 на гювече
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото изпържваме нарязаното на малки хапки месо. Нарязваме на тънки резенчета почистените и измити картофи.

Посоляваме и пълним с тях до средата 4 пръстени гювечета. Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене.

Заливаме с мазнината, в която сме пържили и доливаме толкова топла вода, колкото е необходимо да стигне до височината на продуктите. Печем в студена фурна на 200 градуса докато картофите омекнат.

Изваждаме и във всяко гювече чукваме по едно яйце. Връщаме във фурната и допичаме. При поднасяне поръсваме с червен пипер и сол на вкус.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: