Гювечета с месо, картофи и яйце

19/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваНовак10686
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 677
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 600 г
  • сирене - 2 ч.ч. настъргано
  • олио - ½ чаша
  • яйца - по 1 на гювече
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото изпържваме нарязаното на малки хапки месо. Нарязваме на тънки резенчета почистените и измити картофи.

Посоляваме и пълним с тях до средата 4 пръстени гювечета. Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене.

Заливаме с мазнината, в която сме пържили и доливаме толкова топла вода, колкото е необходимо да стигне до височината на продуктите. Печем в студена фурна на 200 градуса докато картофите омекнат.

Изваждаме и във всяко гювече чукваме по едно яйце. Връщаме във фурната и допичаме. При поднасяне поръсваме с червен пипер и сол на вкус. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар