Гювечета с месо, картофи и яйце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
575
959
475
19/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 319
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 600 г
  • сирене - 2 ч.ч. настъргано
  • олио - ½ чаша
  • яйца - по 1 на гювече
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото изпържваме нарязаното на малки хапки месо. Нарязваме на тънки резенчета почистените и измити картофи.

Посоляваме и пълним с тях до средата 4 пръстени гювечета. Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене.

Заливаме с мазнината, в която сме пържили и доливаме толкова топла вода, колкото е необходимо да стигне до височината на продуктите. Печем в студена фурна на 200 градуса докато картофите омекнат.

Изваждаме и във всяко гювече чукваме по едно яйце. Връщаме във фурната и допичаме. При поднасяне поръсваме с червен пипер и сол на вкус.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар