Ezine.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Рибен кебап в гювечета

Рибен кебап в гювечета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Рибен кебап в гювечета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • риба - 1 кг рибно филе, по избор
  • олио - 50 мл
  • праз - 500 г
  • домати - 300 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 50 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • чушки - 2 бр. мариновани
  • бяло вино - 200 мл
  • кашкавал - 50 г
  • люти чушки - 8 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе режем на парчета със средна големина, посоляваме го и се овалва в брашното.

Сгорещяваме олиото и изпържваме рибата. Вадим върху салфетка да се отцеди.

В същата мазнина запържваме предварително измития и почистен праз, нарязан на колелца. Добавяме нарязаните мариновани чушки, наситнените домати, виното, черния пипер и накълцания магданоз.

Сместа се посолява на вкус и я разпределяме в гювечета. Отгоре разпределяме и рибата и заливаме с разбитите в киселото мляко яйца.

Поръсваме с настъргания кашкавал.

Печем в студена фурна, докато остане почти на мазнина.

Сервираме с люта чушка и парче лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: