Ezine.bg»Рецепти»Риба»Кебап»Рибен кебап с тиквички и мастика

Рибен кебап с тиквички и мастика

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Рибен кебап с тиквички и мастика1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • скумрия - 4 филета
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • бяло вино - 100 г
  • мастика - 50 г
  • лимон - 1 бр.
  • босилек - 3 клончета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме рибата, слагаме я в тава и я поръсваме с виното, лимоновия сок и черния пипер. Оставяме за 1 час в хладилника.

Нарязваме тиквичките на ивички, чушката на кубчета. Всяко филе скумрия слагаме върху парче алуминиево фолио. Върху всяко филе поставяме чушка, тиквичка и босилек.

Поръсваме с малко от маринатата, в която е стояла рибата. Затваряме добре всяко фолио и печем кебапа 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Поднасяме рибен кебап с тиквички и мастика, без да разтваряме фолиото. Правим само малък отвор.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: