Праз чорба със сирене

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Праз чорба със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • праз - 300 г
  • масло - 40 г
  • брашно - 20 г
  • сирене - 120 г
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сгорещяваме маслото и прибавяме брашното.

Пържим на тих огън до златисто. Разреждаме с вода и посоляваме. Щом заври прибавяме почистения и добре измит праз, нарязан на ситно. Оставя се на тих огън докато омекне. Прибавяме натрошеното сирене.

След като заври се отстранява от котлона. Застройва се с разбитото в киселото мляко яйце, като постепенно се темперира, за да не се пресече.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: