Салата от праз лук с яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
07/10/2016
"Слънчева салата, която може да си приготвите с най-обикновените продукти "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 734
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праз - 1 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 с.л., накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме праза, като го разполовяваме по дължина за да сме сигурни , че е измит добре. Нарязваме го на парчета с дължина 4-5 см.

Сваряваме яйцата, обелваме и нарязваме на четвъртинки.

Сваряваме праза в гореща посолена вода, докато омекне и изцеждаме.

В купичка смесваме червения пипер, оцета, солта и ситно нарязания магданоз.

Подреждаме праза в плитка чиния и го поливаме със соса.

Украсяваме със сварените яйца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар