Начин на приготвяне
За да приготвим тази разновидност на овчарска салата, обелваме и нарязваме на тънки колелца лука. Сваряваме олиото с оцета, захарта и солта и го наливаме горещо върху лука. Оставяме да изстине.
Нарязваме краставицата на тънки колелца. Надребняваме домата. Раздробяваме или настъргваме на едро ренде сиренето.
Поставяме заливката с лука в купа, прибавяме жълтъците на две твърдо сварени яйца и разбъркваме, за да се получи гладка смес.
Прибавяме нарязаната краставица, нарязаната шунка и настърганото сирене и разбърквам.
Гарнираме отделните порции с осминки от останалите твърдо сварени яйца и нарязаните на ситно белтъци на яйцата, чийто жълтъци сме използвали за салатен дресинг. Поднасяме салатата.