Домашна чорба от лапад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашна чорба от лапад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • лапад - 1500 г
  • лук - 400 г
  • олио - 80 мл
  • брашно - 20 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме от жилките лапада. Нарязваме го на дребно. Задушаваме го в олиото заедно със ситно нарязания лук.

Прибавяме брашното и солта, разбъркваме за кратко и доливаме вода.

Оставяме чорбата да ври.

Застройваме с разбитите яйца и поръсваме с черен пипер. Поднасяме я гореща и по желание с кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: