Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Домашна френска супа от лук

Домашна френска супа от лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашна френска супа от лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 3 големи глави
  • масло - 40
  • бульон - 1 ¼ литра говежди
  • хляб - 4 филии
  • олио - 4 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с разтопеното масло изпържваме нарязания на колелца лук до порозовяването му и леко карамелизиране. Доливаме бульона, посоляваме и подправяме с черен пипер.

Варим около 20 минути. В тиган с олиото пържим филиите хляб от двете страни.

Сервираме като поставяме филиите в дълбока чиния и сипваме с черпак от супата, посипваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурна на включен само горен реотан до стопяване на кашкавала.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: