Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кебап»Свински сърца по селски

Свински сърца по селски

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Свински сърца по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свински сърца - 1.5 кг
  • праз - 2 стръка
  • червено вино - 1 ч.ч. домашно
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сминдух
  • чубрица
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските сърца се почистват от ненужните части и се измиват. Нарязват се на едри парчета и се поставят в намазнена тава. При тях се добавя и почистеният и нарязан на колелца праз.

Поръсва се с подправките и се налива виното. Ястието се оставя да къкри във фурна, загрята на 200 градуса, като от време на време се разбърква.

Ако сосът се изпари, преди месото да се е сготвило, се долива още малко вино. След първия половин час температурата се променя на 180 градуса.

Сърчицата се пекат до готовност. Поднасят се към постен ориз или картофено пюре.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: