Аспик – желиран бульон

19/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 010
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме говеждите кости за около 2 часа докато водата се редуцира до ½ литър. Прецеждаме и отстраняваме мазнината. В бульона сваряваме моркова, целината, лука, корена от магданоз, черния пипер и дафиновия лист.

Отделяме и изстудяваме 1 чаша от бульона. Разбиваме белтъка с щипка сол и добавяме няколко лъжици от студения бульон. Разбъркваме и съединяваме в останалия студен бульон.

Затопляме на котлона докато се избистри течността, но без да завира. Прецеждаме през марля, посоляваме и подправяме с лимоновия сок. Използваме така приготвения аспик за глазиране на продукти.

Те трябва да са студени. Поставяме ги върху телена подложка или цедка и заливаме със студен аспик. Повтаряме няколко пъти, като след всяко заливане поставяме ястието в хладилник за да се втвърди аспикът.

Можем да съхраняваме във фризера, замразен в кубчета за лед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар