Начин на приготвяне
Яйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията.
Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути на 180 градуса. Поизстиналият кекс се вади от формата и се поръсва с пудра захар.
Коментари
Тъй като не обичам много сладко по принцип и като се вземе в предвид че слагаме и портокалов сок аз нправих така:мерителна единица е 1 чаша с вместимост 200мл.
1 чаша захар,2ч.и половина брашно,към разтопеното масло добавих и олио за да стане половин чаша,портокаловият сок ми излезе +/- 180мл.и използвах не 3 ами 4 яйца.
Яйцата + захрта разбих мн.добре до побеляване,добавих портокаловия сок и с леко разбъркване лъжица по лъжица предварително пресятите брашно+бакпулвер и ванилия след което най накрая разтопеното и охледено масло и настърганите портокалови корички.Изсипах в предварително намазана с краве маслокексова форма и сложих да пека в предварително затопленатана 175гр. фурна.След 40-45 мин кекса ми стана готов.Надут,пухкав със невероятен аромат и вкус на портокал...И вече няма и троха от него...