Аз го направих точно по рецептата и стана страхотен. Да си оближеш пръстите направо. И този божествен портокалов аромат... Нирвана! Благодаря за рецептата! :)
04.01.2017 15:08
1
Радомира Михайлова
Стана срахотен, само малко по - малко захар ползвах - 220 гр. (1 ч.ч.)
09.02.2016 20:23
Стефка
С много малки промени в пропорциите,кекса стана страхотен...
Тъй като не обичам много сладко по принцип и като се вземе в предвид че слагаме и портокалов сок аз нправих така:мерителна единица е 1 чаша с вместимост 200мл.
1 чаша захар,2ч.и половина брашно,към разтопеното масло добавих и олио за да стане половин чаша,портокаловият сок ми излезе +/- 180мл.и използвах не 3 ами 4 яйца.
Яйцата + захрта разбих мн.добре до побеляване,добавих портокаловия сок и с леко разбъркване лъжица по лъжица предварително пресятите брашно+бакпулвер и ванилия след което най накрая разтопеното и охледено масло и настърганите портокалови корички.Изсипах в предварително намазана с краве маслокексова форма и сложих да пека в предварително затопленатана 175гр. фурна.След 40-45 мин кекса ми стана готов.Надут,пухкав със невероятен аромат и вкус на портокал...И вече няма и троха от него...
17.04.2015 17:16
Камелия
Да,много е вкусен,дъщеря ми много го хареса
31.03.2015 16:37
1
Анелия
Уникален вкус.При мен се получи много добре.В къщи и на работа получих адмирации.Захарта може би е въпрос на вкус.На нас ни хареса,чудесно се върза със следобедното кафе.Благодаря за рецептата.
12.10.2014 23:41
1
Valq
Този кекс става ужасно тиклав! И как няма, като има толкова много захар. Рецептата е много недомислена, като повечето от рецептите на този сайт. Всеки може да слага каквато рецепта си иска, без никой да контролира и да тества рецептите, преди да бъдат публикувани. Аз като правя нещо, искам да съм сигурна, че ще стане хубаво, а не само да хабя време и продукти.
29.11.2013 19:17
6
5
Галя
Идеята за портокалов сладкиш с масло е чудесна, но, замислете се, как може да на малък кекс само с три яйца да се сложат 250 гр захар!!! С това количество сладкишът горчи от захар! Брашното е също прекалено много! Направих го със 150 гр. захар и 200 гр. брашно и се получи добре, но пак си беше доста сладък.
28.11.2013 17:19
3
2
Мария
Наистина е много приятен и свеж на вкус
07.08.2013 21:11
3
Валя
страхотен е
01.05.2013 18:34
2
Alis
Кекса надмина очакванията ми много е вкусен и свеж :)
Тъй като не обичам много сладко по принцип и като се вземе в предвид че слагаме и портокалов сок аз нправих така:мерителна единица е 1 чаша с вместимост 200мл.
1 чаша захар,2ч.и половина брашно,към разтопеното масло добавих и олио за да стане половин чаша,портокаловият сок ми излезе +/- 180мл.и използвах не 3 ами 4 яйца.
Яйцата + захрта разбих мн.добре до побеляване,добавих портокаловия сок и с леко разбъркване лъжица по лъжица предварително пресятите брашно+бакпулвер и ванилия след което най накрая разтопеното и охледено масло и настърганите портокалови корички.Изсипах в предварително намазана с краве маслокексова форма и сложих да пека в предварително затопленатана 175гр. фурна.След 40-45 мин кекса ми стана готов.Надут,пухкав със невероятен аромат и вкус на портокал...И вече няма и троха от него...