Надиплена баница със сметана

ЕфросияЕфросияНовак301
08/11/2010
"Какви баници предпочитате - вити, наложени, надиплени или всякакви?"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 073
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето натрошаваме в купа и смесваме с нарязаното масло на дребни кубченца, след което добавяме и 2 с.л. сметана.

В друга купа смесваме млякото и яйцата + 2 с.л. сметана.

Всяка кора поръсваме с малко масло и сместа от сметана и сирене и надипляме корите под форма на ветрило, като се стремим сиренето да попада в гънките.

Подреждаме в намазана с половината олио тава като започваме от единия и редим плътно до другия край на тавата. Така процедираме с всяка кора до края.

Заливаме надиплената баница със яйчената смес и леко раздрусваме тавата, за да попадне от сместа между всяка гънка.

Заливаме с останалата мазнина или добавяме бучки масло и печем в загрята 200 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар