Чушки бюрек

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чушки бюрек3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 бр.
"Тези чушки освен любима кръчмарска храна са и идеално домашно предложение за бързо приготвено и вкусно ястие"

Необходими продукти

  • чушки - 8 печени и обелени пиперки
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г
  • маслини - 6 обезкостени
  • каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
  • магданоз
  • босилек
  • чесън
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънака по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре.

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.

Рейтинг

4.5
513
46
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
плънката я слагам винаги сурова
10.04.2016 21:52
7
никнай
никнай
Мастър Шеф, при цялото ми уважение не наричай ястието което предлагаш "Чушки бюрек" защото такава рецепта вече има и е съвсем различно от това което ти си написала.
По-удачно е да наречеш рецептата си "панирани пълнени чушки с омлет" и тогава ще ти кажа браво за идеята и за рецептата която звучи много приятно с привкус на средиземноморска кухня.
26.02.2016 20:50
7
4
Йова
Йова
И аз като "Недосетлива домакиня" ще кажа - досега все едно съм носила вода с голи ръце. Сърдечно благодаря за рецептата - вече приготвянето на такива чушки няма да изисква тридневна психологическа подготовка! :)
30.05.2014 14:43
4
1
танчето
танчето
Какво е каперси?
01.10.2013 01:10
15
2
Пепа
Пепа
И аз ги направих по този начин, но без да разрязвам чушките. Получи се страхотно и по този начин направена плънката не изтича при пържене, което при другият вариант създава доста неприятен момент.
18.09.2013 14:31
8
2
маги
маги
Благодаря,че ме светнахте за предварително запържване на плънката!Как не съм се сетила досега?!Мммм станаха чудесни моите пиперки и едни такива пълничкииии,надутичкиии...досега вътре ми оставаха полусурови,ама сега...остана да отработя панировката и съм голяма работа!Дали да не прибавя мъъъничко сода бикарб. в нея?!
09.09.2013 18:55
4
4
лора
лора
рецептата е мн.сполучлива,получиха се страхотни чушки бюрек,благодаря!
09.09.2013 14:16
5
3
Недосетлива домакиня
Недосетлива домакиня
Божичко, досега все едно съм носила вода с голи ръце. Как не са ме научили на този трик със запържването на плънката и съхненето на панировката върху чушките за 10 мин.
03.07.2013 16:54
2
2
дей
дей
Много добра идея е да се запържат яйцата и сиренето предварително!!! Иначе- когато са сурови е доста трудно.
17.06.2013 18:15
2
2
дани
дани
супер е рецептата
20.11.2012 12:17
2
2
Ангелина
Ангелина
супер е
13.10.2012 18:03
1
2
violeta
violeta
Хубаво е с изчакването, по клиента ще се предава.
03.09.2011 16:53
1
Снежжжж
Снежжжж
Прекрасна е тази рецепта, най-вече начина на паниране с това изчакване на галетата, получава се супер.
13.06.2011 13:33
2