Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Пухкави родопски катми

Пухкави родопски катми

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
35577150
Пухкави родопски катми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво отличава родопските катми от палачинките или и двете си ги хапвате с еднакво удоволствие?"

Необходими продукти

  • брашно - 800 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
  • лимонов сок - 1 к.л.
  • газирана вода - около 250 мл
  • кисело мляко - 450 г
  • масло - за печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете млякото при тях и разбийте отново. Вложете содата, солта, захарта, газираната вода, лимоновия сок и брашното.

Целта е да се получи каша, която не е твърде гъста. От нея се взема с черпак и се разпределя по дъното на намазнена и нагорещен тиган.

Родопските катми се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки.

Вижте също как да си направите спаначени палачинки или любимите пухкави тиганички.

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: