ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Пухкави родопски катми

Пухкави родопски катми

Fat BertaFat Berta
Джедай
355596502k
Пухкави родопски катми1 / 2
24/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво отличава катмите от палачинките или и двете си ги хапвате с еднакво удоволствие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете млякото при тях и разбийте отново. Вложете содата, солта, захарта, газираната вода, лимоновия сок и брашното.

Целта е да се получи каша, която не е твърде гъста. От нея се взема с черпак и се разпределя по дъното на намазнена и нагорещен тиган.

Катмите се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки.

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: