Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Риба треска в зелен сос

Риба треска в зелен сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Риба треска в зелен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 125 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • риба треска - 700 г филе
  • магданоз - 10 стръка
  • копър - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се излива в дълбок тиган. Чесънът се нарязва на ситно и се добавя в зехтина.

Загрява се на минимален огън 10 минути. Добавя се нарязаното на едри парчета филе, котлонът се увеличава до средна мощност и се готви 3 минути.

Парчетата филе се обръщат много внимателно. Магданозът и копърът се реже на ситно и се добавя към филето.

Пържи се 7 минути, като от време на време тиганът се разтърсва леко. Сервира се веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: