Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Американски ябълков сладкиш

Американски ябълков сладкиш

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Американски ябълков сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Обожаваме американския ябълков сладкиш и смятате толкова често да го приготвяме, че да го побългарим"

Необходими продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 75 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 50 г
  • канела - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се млякото, брашното и солта. Сместа се разбърква. В тавичка се слага маслото.

Тавичката се слага във фурна, загрята на 220 градуса и се оставя 3-4 минути, докато се разтопи маслото.

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се нарязват на резени. Нарязаните ябълки се слагат в тавичката с разтопеното масло.

Когато маслото с ябълките започне да става на леки мехури, се излива тестото върху него.

Поръсва се с кафявата захар и канелата и се пече 20 минути на 220 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: