Кокосово крем брюле

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
29/09/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 138
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 50 г
  • кокосово мляко - 150 мл
  • сметана - 550 мл течна
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 180 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява. Три цели яйца и два жълтъка се разбиват с пудрата захар.

Сметаната се загрява леко и се добавя към яйчената смес. Добавя се на тънка струйка при непрекъснато разбъркване кокосовото мляко.

Сместа се разпределя в метални купички, намазани с разтопено масло, които се редят в тава, пълна до половината с топла вода, и се пече 1 час на 170 градуса.

В това време захарта се загрява на бавен огън 10 минути, докато се разтопи.

Котлонът се увеличава и в продължение на 30 секунди захарта се карамелизира. Излива се в тава, намазана с мазнина, и се оставя да изстине. След това застиналият карамел се счуква до пудра.

С тази пудра се поръсват кремовете и се оставят във фурната за 2 минути на 170 градуса. Вадят се и се оставят да се охладят напълно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар