Начин на приготвяне
Лукът се обелва и се нарязва на тънки шайби. Чесънът се нарязва на ситно. В тенджера с дебело дъно се разтопяват 3 супени лъжици масло. Добавя се лукът и се запържва на слаб огън при непрекъснато бъркане, в продължение на 20 минути.
Добавят се чесънът и 1 супена лъжица брашно. При непрекъснато бъркане се готвят още 3 минути. Добавя се виното и се кипва. Добавя се горещият бульон, половината сол и котлонът се намалява. Вари се под капак 10 минути.
Кората на филиите се маха и хлябът се запържва в малко масло по 2 минути от всяка страна. Половината кашкавал се настъргва. Половината от настъргания кашкавал се добавя към супата.
Разбърква се и се сваля от котлона. Супата се разпределя в гювечета. Във всяко гювече се слага по едно парче запържен хляб, поръсва се с останалия настърган кашкавал и се пече 3 минути на 200 градуса.
Останалият кашкавал се настъргва. Останалото масло се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с кашкавала. Добавя се млякото, останалата сол и червеният пипер. Добавя се брашното с бакпулвера и се замесва тесто. Оставя се в хладилника за 20 минути.
Разточва се на правоъгълник и се реже на ленти с дължина 10 сантиметра и широчина 1. 5 сантиметра. Лентите се усукват на спирали и се пекат 15 минути на 200 градуса. Сервират се горещи към супата.