Агнешко задушено с боб

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
12/12/2010
"Ако баба имаше тенджера под налягане, само такова агнешко щеше да ни приготвя "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 782
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушено Агнешко

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане слагаме до чаша и половина нарязан лук, боба, 3-4 чаши вода, нарязаните домати, подправките и месото.

От месото можем да махнем мазнината – при агнешко и овче острият вкус се дължи основно на мазнината.

Когато вентилът на тенджерата покаже, че налягането е достатъчно, засичаме 30 минути и ястието е готово. Можем да се поднесе с кускус.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар