Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се сваряват в солена вода 20 минути. Охлажда се. Брашното се пресява и се смесва с маята. Половината картофи се настъргват и се добавя брашното, като се разбъркват през цялото време.
Тиквичката се обелва и половината се настъргва и се добавя към сместа с брашното. В тази смес се добавя половината настърган кашкавал, 1 супена лъжица олио и 170 милилитра топла вода.
Сместа се размесва и се оставя на топло за 1 час. Останалите картофи и останалата част от тиквичката се нарязват на кръгчета с дебелина половин сантиметър.
С останалото олио се намазва тавичка и в нея се слага тестото, като се притиска към дъното с влажни ръце. Отгоре се разпределят нарязаните картофи и тиквичка, покриват се с фолио и се оставят за 45 минути на топло.
Маслото се разтопява и с него се напръсква запеканката. Пече се 45 минути на 180 градуса. Поръсва се с останалия кашкавал и се връща във фурната за 5 минути.