Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с балсамов оцет и бяло вино

Телешки дроб с балсамов оцет и бяло вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешки дроб с балсамов оцет и бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • брашно - 1 с.л.
  • телешки дроб - 4 резена
  • салвия - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • червен лук - 2 глави
  • бяло вино - 150 мл
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете брашното със салвията, сол и черен пипер. Оваляйте черния дроб. Загрейте 2 с.л. от зехтина и половината масло и изпържете лука. Извадете го.

Загрейте оставащия зехтина и маслото, добавете дроба и го изпържете за 2-3 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния.

Сипете виното и оцета в тигана, разбъркайте и върнете отново лука и захарта, загрейте и сипете соса върху дроба.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: