Начин на приготвяне
Включете фурната на ниски градуси. Обелете лука и го нарежете на тънки шайбички. Загрейте половината зехтин и запържете лука за около минута, като го разбърквате.
Сложете капак и задушавайте още 5-6 минути, след което го прехвърлете в чиния и дръжте на топло. Междувременно нарежете салвия, като трябва да съберете 1 с.л.
Овкусете телешкия дроб с черен пипер. Добавете останалия зехтин в тигана и запържете дроба (по 1-2 минути от всяка страна). Извадете и също дръжте на топло.
За приготвянето на соса трябва да сложите да кипнат балсамикото с 3 с.л. вода, като от време на време разбърквате и стържете парченцата от дроба, залепнали по стените на тигана.
Намалете котлона, добавете сметаната и горчицата. Върнете лука и дроба в тигана, гответе 1-2 минути, поръсете със салвия и поднесете.