Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с пушена пъстърва

Фритата с пушена пъстърва

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Фритата с пушена пъстърва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • скумрия - 1 бр. студено пушена
  • сол - 1 щипка
  • копър - 2 стръка
  • масло - 4 с.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • яйца - 8 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • зелен фасул - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 150 г
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и лукът се нарязват на ситно. Рибата се почиства от кожата и костите и се слага в тенджерка с половината нарязани моркови, половината лук и целия черен пипер.

Залива се с вода и се кипва. Сваля се от котлона и се оставя за 5 минути.

Рибата се вади и се намачква с вилица. Останалият лук се запържва за 4 минути в маслото. Добавят се останалите моркови, фасулът и грахът и при непрекъснато бъркане се готвят още 2 минути.

Копърът се реже на ситно. Яйцата се разбиват. В тигана се добавя рибата и копъра, разбъркват се и се добавят яйцата.

Похлупва се с капак и се готви 10 минути на среден огън. Лимонът се изстисква и със сока се полива фритатата. Сервира се веднага.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: