Кори за лазаня

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
05/10/2010
"Най-вкусната лазаня се приготвя с домашни кори, а те се правят по точно тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5-6 броя
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 656
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата и брашното и солта се омесва средно твърдо тесто. Разточва се на лист с дебелина около 0.5 см.

Реже се на квадрати с желаната големина, които се пускат във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио. Внимавайте да не се слепят, ако варите повече от една кора.

След около минута се изваждат и се поставят върху кърпа, за да се отцедят.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Теодора Мещерова
Аз правих подобни веднъж, но не ги варих, направо така и лазанята стана страхотна
1
0
емилиян   /емо
емилиян /емо
28.06.2011 01:20
А бе хора и двамата сте прави. Варят се, ако се прави лазаня аламинут и се сушат, ако ще се използват по-нанататък. Само, че в дом. условия аз бих предпочел аламинут, ако всичко си му е като му е редът.
0
0
диди
диди
23.06.2011 10:36
Не е вярно, варят се и още как. Прочети някоя рецепта на италиански(непреведена).
0
0