Лучник

04/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Това е една от най-добрите рецепти за лучник - не се приготвя трудно, а вкусът е повече от добър Опитайте го и ще се уверите сами"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 790
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сирене - 250 г краве
  • кори - 500 г за баница
  • лук - 1 кг кромид
  • яйца - 2 броя
  • олио - 250 мл
  • черен пипер - 1/2 г млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода до омекване. Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер.

Корите се ръсят с мазнина, слепват се две по две, върху тях се слага плънка и се навиват на рула. В тавата навитите кори се подреждат под формата на охлюв.

Лучникът се пече в умерена фурна около 30 минути.

Поднася се топъл с кисело мляко.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ella Alanova
Ella Alanova
24.11.2018 19:41
Анджелина и Брад ли са ти критерий, Вуко? Че те кога да яли вкусотии като нашите.. Маат пържени компири от боклучавите вериги и гурметата в "изискани" ресторанти, ако изобщо яде нещо кокалестата г-жа. А колкото до лучника.. Аз бих го хапвала всякакъв - само да има кой да го направи.
0
0
Таисия
Таисия
02.10.2014 18:57
Моята приятелка прави същото и аз благодаря все пак за рецептата.
0
0
Вили
Вили
02.10.2014 18:53
Ха Ха Ха на коментара..... Особено за последните двама....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв