Пломбир - руски млечен сладолед

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
237
27
220
28/08/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 291
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява, добавя се маслото и сместа се кипва. Захарта се смесва с нишестето и жълтъците и се разбърква до еднородна смес. Добавя се малко от млякото и се разбърква.

Сместа се налива на тънка струйка във врящото мляко при непрекъснато бъркане.

Кипва се на бавен огън и след като кипне, се сваля от котлона и се слага в съд с ледено студена вода, като се бърка непрекъснато, докато сместа не стане леко топла.

Вади се от съда с водата и се оставя да се охлади напълно, като се бърка от време на време.

Разпределя се в купички и се оставя в хладилника да се стегне. Премества се във фризера и се оставя за 3 часа, като на всеки час се бърка с телче.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар