Желе с цариградско грозде и вино

23/08/2015
"Това желе не е като останалите, то е истински цар на желетата "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 60 милилитра студена вода и се оставя да набъбне. Разтваря се на водна баня.

Цариградското грозде се пасира и се претрива през сито, за да се отстранят люспите.

Приготвя се захарен сироп, като захарта и водата се загряват до пълното разтваряне на захарните кристали. Вари се още 10 минути на бавен огън.

Добавя се пюрето от цариградско грозде, виното, разтвореният желатин и канелата.

Прецежда се, добавя се лимоновият сок и се оставя да изстине напълно. Слага се в хладилника за 6 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар