Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта във водата и след като се активира, добавете солта и зехтина със 125 г брашно. Разбъркайте добре и след това добавете останалото брашно. Замесете тестото, като го прехвърлите върху набрашнен плот и месите поне 5 минути или докато стане еластично. Сложете го купа, намажете с малко зехтин и покрийте. Оставете да втаса за около 40 минути.
Докато чакате тестото да втаса, пригответе плънката. Смесете рикотата с настърганото сирене Чедър, нарязания салам Пеперони, нарязаните гъби и босилека. Разбъркайте и оставете в хладилника.
Разделете на 2 равни части и разточете всяка на блат върху набрашнена повърхност. Сложете в средата на всеки блат по 1/2 от плънката и прегънете, като завиете краищата, за да не излезе плънката при печене. Намажете пиците с разбитото яйце и сложете да се изпекат в подходяща тава в загряна на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.
Поднесете пицата Калцоне веднага.
Коментари