Маслинов хляб

16/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713855
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции2 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 654
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в зехтина. Нарежете маслините. Сипете брашното, солта, маята и магданоза в дълбока купа заедно с малините и лука.

Сипете около 450 мл топла вода. Разбъркайте добре с дървена лъжица. Прехвърлете на набрашнена повърхност и замесете меко тесто.

Сложете го в купа, покрийте и оставете на топло място докато удвои обема си. Загрейте фурната на 220 градуса. Намазнете две тави за печене.

Нарежете тестото на две, оформете две питки, покрийте и ги оставете да втасат отново. Запечете за 40 минути в загрятата фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар