Маслинов хляб

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
16/08/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 737
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в зехтина. Нарежете маслините. Сипете брашното, солта, маята и магданоза в дълбока купа заедно с малините и лука.

Сипете около 450 мл топла вода. Разбъркайте добре с дървена лъжица. Прехвърлете на набрашнена повърхност и замесете меко тесто.

Сложете го в купа, покрийте и оставете на топло място докато удвои обема си. Загрейте фурната на 220 градуса. Намазнете две тави за печене.

Нарежете тестото на две, оформете две питки, покрийте и ги оставете да втасат отново. Запечете за 40 минути в загрятата фурна.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар